Zane ursitoare

Ursitoarea este o fiinta imaginara din mitologia romaneasca, despre care se crede ca are darul de a hotari soarta omului de la nastere. Mitul ursitoarelor a fost preluat din mitologia greaca unde erau denumite Moirae. Prin traditie, ursitoarele sunt trei femei considerate a fi inlocuitoarele mamei. Sunt spirite care pot fi auzite cateodata, dar nu vazute. In a treia noapte de viata a copilului nou-nascut, nasa invita ursitoarele si face o masa cu prajituri, bomboane, vin, apa, flori si tot ceea ce crede ca le-ar putea placea acestora. Ele apar noaptea, la poarta casei in care dorm mama si copilul si prezic destinul acestuia. In urmatoarea dimineata, nasa intreaba mama despre visul sau si ii zice daca au venit ursitoarele, si ceea ce au prezis. (sursa: Wikipedia)

Din cand in cand, ursitoarele se lasa vazute, mai ales la prima petrecere a noului nascut – Botezul. Spectacolul este live, personalizat, amuzant, plin de rime si ritm, pe fundalul caruia se aude continuu o muzica specifica momentului. In incheierea programului, zanele ursitoare se lasa fotografiate alaturi de invitati.

Pentru o alegere cat mai potrivita a pachetului de zane, va invitam sa urmariti videoclipurile de mai jos:


3 zane bune (durata programului este de 25 minute, inclusiv poze)


4 zane – 3 bune si una rea (durata programului este de 30-35 minute, inclusiv poze)


4 zane traditionale (Sanziene) – toate imbracate in alb, una din ele canta live si la nai (durata programului este de 30 minute, inclusiv poze)